COMPLEX REZIDENTIAL

SI COMERCIAL

PROGRAM:

Rezidential

AN PROIECT:

2017 - In curs de proiectare

LOCATIE:

Oradea, Romania

      Ansamblul propus in centrul vechi al orasului Oradea, pe un teren de aproximativ 9 600 mp este un concept de complex rezidential, avand ca functiuni conexe : spatii comerciale si birouri la parter, cu deschidere catre o zona intens traversata (intersectia Strada Sucevei cu Bulevardul Dimitrie Cantemir), si o parcare supraterana (parter si etajul 1) , puternic ventilata.

     Asezarea pe parcela precum si volumetria au fost conditionate de pastrarea anumitor retrageri fata de regimul de inaltime scazut al cladirilor rezidentiale invecinate , precum si de orientarea cardinala.

      Astfel, compozitia volumetrica este formata din intersectii de prisme de inaltimi diferite , cu un accent vertical situat in mijlocul terenului ( corpul de 15 etaje) si un corp in consola pentru a marca intrarea principala . Compozitia este sustinuta pe un soclu (p+1) in care , la parter se afla spatiile pentru comert si birouri, iar la etaj, parcarea supraterana.

      Tratarea fatadelor este motivata de modul de orientare in functie de punctele cardinale. Astfel s-au folosit parasolare opace turcoise, precum si parasolare semiopace , din tabla perforata, care stilizeaza motivele traditionale bihorene. Acestea sunt montate intercalate pe inaltimea cladirii , pentru a dinamiza fatada.

 

CONTACT

 

+40 720 012 856

office@acondesignpm.com

www.acondesignpm.com